Prevenire, Parteneriat și Susținerea Familiei

IRLANDA


Prevention, Partnership and Family Support program – PPFS https://www.tusla.ie/services/family-community-support/prevention-partnership-and-family-support-programme/


Programul se focalizează pe intervenția timpurie. Scopul este acela de a furniza un cadru coordonat, multidisciplinar, în care sunt implicate diverse instituții și servicii pentru a obține rezultate pozitive pentru copii. Scopul final al programului este acela de a stopa problemele experimentate de copii și familii pentru a nu deveni mai acute și a nu se dezvolta într-o criză.

VÂRSTA COPIILOR: nu este o vârstă specifică

FURNIZAREA DE SERVICII:

  • Grup de lucru: un profesionist va identifica nevoile unui copil și a familiei acestuia și va aduna în jurul lui o echipă. Această echipă va furniza suportul necesar focalizat pe dezvoltarea copilului.
  • Website: Parentalitatea24șapte (parenting24seven) este un site care cuprinde recomandări despre ce funcționează cel mai bine cu un copil și familia lui în diferite stadii de dezvoltare și situații. Site-ul promovează 31 de mesaje: 7 mesaje generale care se aplică părinților cu copii de orice vârstă, 24 de mesaje structurate pentru diverse stadii de dezvoltare.
  • Parentalitatea susține campioni sunt practicieni care lucrează cu copiii și familiile angajați de Tusla și partenerii. Rolul lor este de a promova obiectivele strategiei de susținere a parentalității, de a dezvolta o comunitate de părinți care învață (parent learning community), de a facilitat implicarea părinților în planificarea, furnizarea și evaluarea serviciilor, de a promova mesajele de pe site, de a participa la evenimente de construire de rețele.
  • Centre de Resurse pentru Familii În Irlanda sunt 109 centre de resurse pentru familii înființate de Tusla. Acestea furnizează servicii familiilor dezavantajate la nivelul țării. O caracteristică a programului este implicarea persoanelor din localitate pentru identificarea nevoilor și crearea unor răspunsuri adecvate acestora.

FINANȚARE: guvernamentală, de către Tusla și organizațiile partenere.

Educația Timpurie este iubire!
%d blogeri au apreciat: