Beneficiile Educației Timpurii

De ce unii copii prosperă în timp ce alții nu?
Este o chestiune de genetică, de IQ, de mediu socio-economic sau de educație?!
Fiecare copil merită să-și atingă întregul potențial, iar primii ani sunt cel mai bun început în viață și ar putea transforma lumea!

Brain Matters – Creierul contează
Un documentar revoluționar despre importanța primilor ani.

BRAIN MATTERS arată că învățarea începe cu mult înainte de a merge la școală și că experiențele la care sunt expuși copiii le determină șansele de succes în viitor. Situațiile de zi cu zi, cum ar fi joaca, relațiile, limbajul și nutriția sunt analizate dintr-o perspectivă științifică nouă, vizând un set de activități și abilități de stimulare a creierului, care pot oferi fiecărui copil cu posibilitatea de a prospera și a-și atinge potențialul.

Prin interviuri cu cercetători excepționali, oameni de știință, economiști, părinți și educatori, documentarul BRAIN MATTERS explorează așa-numiții “ani miracol“, o perioadă critică a vieții noastre  pe care nimeni nu și-o amintește, subliniind modul în care primii ani sunt cea mai mare oportunitate prin care le putem oferi copiilor cel mai bun start în viață. (video în limba engleză)


InBrief: Știința Dezvoltării Copilăriei Timpurii 
Center on the Developing Child at Harvard University

InBrief abordează conceptele de bază ale dezvoltării copilăriei timpurii, stabilite de-a lungul deceniilor de cercetare în neuroștiințe și studii comportamentale care demonstrează de ce dezvoltarea timpurie a copilului reprezintă fundația pentru o societate prosperă și durabilă. (video în limba engleză)


Saving Brains, A Grand Challenge
Reframe Health Lab

Ştiați că unul din 3 copii din întreaga lume nu îşi ating la maxim potenţialul?  Doctorul Mike Evans vorbește despre știința care explica acest lucru în Saving Brains, A Grand Challenge.

Pentru a activa subtitrarea în limba româna folosiți meniul “Settings”/ subtitles: română.


Îmbunătățind Dezvoltarea Timpurie cu ajutorul cuvintelor
TEDx Talks Atlanta

Medicul Brenda Fitzgerald, fost director al Centrului pentru Controlul și prevenirea Bolilor din Statele Unite, explică beneficiile gestului foarte simplu de a vorbi cu bebelușul. Cuvintele hrănesc creierul celor mici și le deschide drumul către rezultate școlare mai bune și succes în viața de adult. (video în limba engleză)

Educația Timpurie este iubire!
%d